Raktáron 3-7 nap Súly: 0.45 kg

smaragd tuja 15-20 cm

Thuja Occidentalis Smaragd  A Smaragd tuja normál növekedésű…
399 Ft
[0.94EUR] / db
Min. rendelhető: 20 db

Thuja Occidentalis Smaragd 

Smaragd tuja normál növekedésű örökzöld végleges magassága 4-5 m és 1-1,5 m széles lesz. Hazánkban nagyon elterjedt tuja fajta a nagyon szép smaragd színének köszönhetően, amelyet télen is megtart. Talajban nem válogatós, rendszeres locsolást és a megfelelő tápanyagozást gyorsabb növekedéssel meghálálja, valamint a színét jobban megtartja. Éves növekedése megfelelő körülmények között  30-40 cm. A növény habitusa tömör kissé kúp alakú. Ez a fajta örökzöld nem fagyérzékeny és a magyarországi klímát, teleket jól tűri. Tavaszi és őszi növényvédelemmel könnyen megakadályozható a kártevők és betegségek megjelenése.
Sövény telepítésekor ez a fajta tuja is alkalmas por, szél és zajfogó funkció betöltésére.

Az átalam árult növények a magyarországi klímához szoktak, cserépben nevelkedtek ezért fagyok elmúltával a fagyok beálltáig ültethetőek. A smaragd tuját napos vagy félárnyékos helyre ültessük, de igazán szép a napos helyen lesz. Sövény telepítés esetén a javasolt ültetési tőtávolság 50-60 cm. Lehet nagyobb tőtávolságot hagyni, de akkor sokkal több idő kell a zárt sövény eléréséhez. Szoliterként tetszés szerinti tőtávolságot hagyjon. Nyírást jól tűri, metszés hatására még tömörebb lesz.

Tavasszal és ősszel amennyiben nincs csapadék akkor hetente 1 szer kell öntözni de akkor alaposan. A nyári melegekben illetve kánikulákban is elég heti 2-3 alkalommal öntözni, de akkor kiadósan.

Tavasszal hosszú hatástartalmú műtrágyát kell bedolgozni a növény tövénél a földbe. Ezen felül használhat még levél trágyát is a minél egészségesebb és szebb növény érdekében. A műtrágyák és levéltrágyák használata esetén mindig tartsa be a gyártó által javasolt dózisokat.

Szállítás

Előre utalással


A termék súlya 0.45 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 2 200 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 100 000 Ft értékű rendelés felett.

Utánvétes fizetés


A termék súlya 0.45 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 3 100 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 100 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek