Raktáron 3-7 nap Súly: 0.79 kg

kék hamisciprus 40-50 cm

  Camaecyparis Iawsoniana Columnaris  A kék Oregoni hamisciprus normál növekedésű örökzöld, a nagyon…
1 000 Ft
[2.36EUR] / db
Min. rendelhető: 6 db

 

Camaecyparis Iawsoniana Columnaris 

A kék Oregoni hamisciprus normál növekedésű örökzöld, a nagyon szép acél kék színével kitűnik a többi növény közül. Végleges magassága 5-6 m szélessége 1-1,5 m lesz. Talajban nem válogatós, rendszeres locsolást és a megfelelő tápanyagozást gyorsabb növekedéssel meghálálja, valamint a színét jobban megtartja. Éves növekedése megfelelő körülmények között  30-40 cm. A növény habitusa keskeny, tömör, kúp alakú. Ez a fajta örökzöld nem fagyérzékeny és a magyarországi klímát, teleket jól tűri. Tavaszi és őszi növényvédelemmel könnyen megakadályozható a kártevők és betegségek megjelenése.
Sövény telepítésekor ez a fajta tuja is alkalmas por, szél és zajfogó funkció betöltésére.

Az általam árult növények a magyarországi klímához szoktak, cserépben nevelkedtek ezért fagyok elmúltával a fagyok beálltáig ültethetőek. A hamisciprust napos vagy félárnyékos helyre ültessük, de igazán szép színét a napos helyen adja ki. Sövény telepítése esetén a javasolt ültetési tőtávolság 50-60 cm. Lehet nagyobb tőtávolságot hagyni de akkor sokkal több idő kell a zárt sövény eléréséhez. Szoliterként tetszés szerinti tőtávolságot hagyjon. A metszést jól tűri évente ajánlott 1 szer nyírni a tömörebb sövény elérése érekében, de nagyon szép nyíratlan sövényként is.

Tavasszal és ősszel amennyiben nincs csapadék akkor hetente 1 szer kell öntözni de akkor alaposan. A nyári melegekben illetve kánikulákban is elég heti 2-3 alkalommal öntözni, de akkor kiadósan.

Tavasszal hosszú hatástartalmú műtrágyát kell bedolgozni a növény tövénél a földbe. Ezen felül használhat még levél trágyát is a minél egészségesebb és szebb növény érdekében. A műtrágyák és levéltrágyák használata esetén mindig tartsa be a gyártó által javasolt dózisokat.

Szállítás

Előre utalással


A termék súlya 0.79 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 2 200 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 100 000 Ft értékű rendelés felett.

Utánvétes fizetés


A termék súlya 0.79 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 3 100 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 100 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések


2022-04-12

A termékek szépek, egészségesek .

Hasonló termékek