Tisztelt érdeklődő! A webáruházunk átmenetileg zárva tart. Megértését köszönjük.

Brabant Tuja

Thuja Occidentalis Brabant

Brabant tuja normál gyors növekedésű örökzöld, zöld színű mely télen kissé bebarnul. Végleges magassága 4-5 m szélessége 1-1,5 m lesz. Talajban nem válogatós, rendszeres locsolást és a megfelelő tápanyagozást gyorsabb növekedéssel meghálálja. Éves növekedése megfelelő körülmények között  40-50 cm. A növény habitusa keskeny, tömör, kúp alakú. Ez a fajta örökzöld nem fagyérzékeny és a magyarországi klímát, teleket jól tűri. Tavaszi és őszi növényvédelemmel könnyen megakadályozható a kártevők és betegségek megjelenése.
Sövény telepítésekor ez a fajta tuja is alkalmas por, szél és zajfogó funkció betöltésére.

Az általam árult növények a magyarországi klímához szoktak, cserépben nevelkedtek ezért fagyok elmúltával a fagyok beálltáig ültethetőek. A Brabant tuját napos vagy félárnyékos helyre ültessük. Sövény telepítése esetén a javasolt ültetési tőtávolság 50-60 cm. Lehet nagyobb tőtávolságot hagyni, de akkor sokkal több idő kell a zárt sövény eléréséhez. Szoliterként tetszés szerinti tőtávolságot hagyjon. A metszést jól tűri évente ajánlott 1 szer nyírni a tömörebb sövény elérése érekében, de nagyon szép nyíratlan sövényként is.

Tavasszal ősszel amennyiben nincs csapadék akkor hetente 1 szer kell öntözni de akkor alaposan. A nyári melegekben illetve kánikulákban is elég heti 2-3 alkalommal öntözni, de akkor kiadósan.

Tavasszal hosszú hatástartalmú műtrágyát kell bedolgozni a növény tövénél a földbe. Ezen felül használhat még levél trágyát is a minél egészségesebb és szebb növény érdekében. A műtrágyák és levéltrágyák használata esetén mindig tartsa be a gyártó által javasolt dózisokat.

A kategóriában 2 termék található.
 • Brabant Tuja 40-60 cm

  Brabant Tuja 40-60 cm

  1,5 L-es fóliakonténerben, 40-60 cm magas, egészséges növény, erős gyökérzet, gyors növekedés   A barbant tuját elsősorban sövénynek ültetjük a gyors növekedése miatt, igazi sövénynövény.

  1 000 Ft
  [2.50EUR] / db
  Jelenleg nem adható le rendelés az áruházban.
 • Brabanat Tuja 20-40 cm

  Brabanat Tuja 20-40 cm

  9x9-es cserépben, 20-40 cm magas, egészséges növény, erős gyökérzet, gyors növekedés   A barbant tuját elsősorban sövénynek ültetjük a gyors növekedése miatt, igazi sövénynövény.

  700 Ft
  [1.75EUR] / db
  Jelenleg nem adható le rendelés az áruházban.